Acceptatie autolening

De acceptatie voor een autolening is geen garantie. De autolening is een grote verbintenis en dus zal deze alleen worden aangegaan met mensen die in een zodanige financiële situatie verkeren dat ze het ook kunnen opbrengen om elke maand een x bedrag aan hun autolening te besteden.

Wie worden er geaccepteerd?

Waarschijnlijk weet u zelf wel of u in staat bent om een autolening te kunnen bekostigen. Doe altijd een autolening simulatie en zie wat u elke maand kwijt bent aan de lening. Als u dit bedrag makkelijk kunt missen op maandelijkse basis, dan weet u in elk geval voor uzelf dat u geschikt bent voor een autolening.

Maar als u uzelf geschikt vindt voor de lening wil dat nog niet zeggen dat een financiële instantie dit ook vindt. Zij kijken naar verschillende zaken. Ook wordt er gekeken naar uw verleden wat leningen betreft. Als hieruit blijkt dat u menig betalingsachterstand hebt opgelopen kunt u de autolening hoogstwaarschijnlijk wel vergeten.

Ga dus voor u uw aanvraag indient na bij uzelf of u de autolening aankan en of u denkt dat u geschikt bevonden zult worden door een financiële instantie. Vaak duurt het een paar dagen voordat een financiële instantie heeft beslist over het feit of ze u accepteren voor de lening.