Herfinancieren autolening

Soms kan het voorkomen dat u een autolening heeft afgesloten en dat u na verloop van tijd nog eens een autolening simulatie uitvoert en tot de ontdekking komt dat u bij een andere financiële instantie een goedkopere autolening kunt krijgen dan degene die u nu heeft. Gelukkig heeft u dan ook de mogelijkheid om over te stappen naar de goedkopere autolening.

Hoe kunt u uw autolening herfinancieren?

U kunt uw autolening opnieuw laten simuleren voor het bedrag van de lening wat nog openstaat. Als u dus van een lening van 30.000 euro al 10.000 euro heeft afgelost kunt u een nieuwe simulatie laten maken voor een autolening van 20.000 euro. In principe is het verstandig om de looptijd te kiezen die u eigenlijk nog bij uw huidige autolening had openstaan te kiezen.

Natuurlijk staat het u vrij om voor een langere looptijd te kiezen, maar u moet goed beseffen dat de auto niet jonger wordt en dat u wellicht na verloop van tijd wel weer een nieuwe auto wilt hebben. Dit zal lastig gaan als u nog bezig bent uw huidige auto af te betalen.

Er zitten vaak wel kosten verbonden aan het opnieuw laten berekenen van uw autolening. De hoogte van de kosten valt echter wel mee, want het zal hoogstwaarschijnlijk om een paar tientallen euro’s gaan. Dit is de investering zeker waard als u vervolgens een autolening kunt hebben waar u ditzelfde bedrag al per maand mee kunt besparen.