Lening voor tweedehandse auto

Gaat u geld lenen voor een auto en betreft het een tweedehands auto waarvoor u de lening gaat afsluiten, dan zult u zien dat hierbij een hogere rentevoet wordt gehanteerd dan wanneer u zou kiezen voor het financieren van een nieuwe auto. De meeste kredietverstrekkers hanteren dezelfde regels voor wat betreft het benoemen van een nieuwe auto en van een tweedehands auto. Zo wordt een auto vaak pas als tweedehands bestempeld op het moment dat deze de leeftijd van 3 jaar is gepasseerd. Is deze nog jonger, dan valt deze onder de categorie ‘nieuwe auto’ en zal er dus ook een andere autolening op van toepassing zijn. Over het algemeen dus eentje met een lagere rentevoet.

Houd altijd de voorwaarden in de gaten

Let op dat kredietverstrekkers hun eigen voorwaarden hebben. Zo komt het geregeld voor bij kredietverstrekkers dat zij slechts een autolening verstrekken voor auto’s binnen een bepaalde leeftijdscategorie. Valt de auto die u wilt gaan financieren vervolgens niet in deze leeftijdscategorie, dan zal het niet mogelijk zijn om een autolening hiervoor te kunnen afsluiten.

Zo kunt u het bijvoorbeeld voorhebben dat er slechts een autolening voor een tweedehands auto wordt verstrekt op het moment dat deze in de leeftijd van 3 tot 6 jaar valt. Mocht deze dan ouder zijn dan 6 jaar, dan is een autolening in zijn geheel niet mogelijk bij die specifieke kredietverstrekker. Vandaar ook dat we aanraden om de voorwaarden te bekijken, zeker in het geval van tweedehands auto. Een autolening voor een nieuwe auto zult u standaard bij iedere kredietverstrekker kunnen afsluiten. Het enige wat u dan rest is het op zoek gaan naar de laagste rentevoet en dus de goedkoopste autolening.