Let op JKP

De JKP is de belangrijkste factor om te bepalen of een autolening al dan niet goedkoop is. JKP staat voor Jaarlijks KostenPercentage en dit betekent dus de hoogte van de rentevoet die er wordt berekend over een autolening. Hoe lager de JKP is, hoe minder u per maand hoeft te betalen voor de autolening. Een JKP van onder de 4% is voor een autolening een hele mooie rentevoet.

Handigheid JKP

Door gewoon een kostenpercentage op jaarbasis te hanteren is de lening markt heel overzichtelijk en zijn zowel verschillende leningen als verschillende financiële instellingen makkelijk met elkaar te vergelijken. Het is dus goed om een percentage te handhaven wat gebaseerd is op 1 vaste periode, in dit geval is dat dus een jaar.

U heeft niet alleen profijt van de JKP als u autoleningen wilt gaan vergelijken, maar ook voor andere leningen is het heel overzichtelijk en makkelijk om te zien welke financiële instelling nu werkelijk het goedkoopst is.

Ondanks dat een financiële instelling een lagere JKP kan hebben dan een ander betekent dit nog niet direct dat ze het beste aanbod voor u hebben. Verstandig is het om ook verder te kijken en om te zien of er verder nog bijzondere aanvullende voorwaarden worden gehanteerd. Is dit niet het geval, dan is degene met de laagste JKP waarschijnlijk degene met de beste aanbieding.